Du er ikke dum bare fordi du er ordblind

Okay det her er faktisk et emne der ligger mig meget tæt på. Jeg er nemlig selv ordblind. Jeg har vidst siden gymnasiet, hvor jeg fik taget en ordblindetest. Det var min dansk lærer som spurgte om hun måtte sende mig til en ordblindetest, på rund af en af mine afleveringer hun havde læst og set hvordan jeg stavede. Jeg har endelig altid vidst at jeg var ordblind eller noget i den stil, da min far er ordblind og at jeg bare altid har haft svært ved at læse og stave. Men mine lærer i folkeskolen har bare valgt ikke at gøre noget ved det. Jo jeg kom til stave hjælp, men jeg kom ikke til en ordblindetest, så jeg fik aldrig de hjælpe midler jeg endelig havde brug for, for mine lærer mente at jeg bare var doven eller dum nok til ikke at gide stave rigtigt.

Og det er så forkert! Jeg har bare noget som gør at jeg bare ikke kan, jeg har noget som gør jeg ikke forstår de forskellige regler der er ved stavning og læsning. Den dag i dag jeg kan fint stave og læse men det er meget lavt i forhold til hvad jeg brude kunne. Men det betyder ikke at jeg eller andre ordblinde er dumme. Vi kan sagtens og vi kan lige så meget som alle andre. Det er ihverfald noget jeg har fundet ud af igennem mine år i skolen. Jeg tog til USA som udviklings elev da jeg var 17år, kunne ikke meget engelsk, men jeg er kommet med på den anden side og er nu flydende i engelsk, har dog stadig problemer med stavning 😛 Jeg tog på IB, selvom der var folk der mente at jeg ikke kunne finde ud af det fordi jeg var ordblind eller bare dovn. Men nej jeg fik min studenterhue og jeg kom ud på den anden side mere stolt af mig selv end jeg nogensinde har været. Det var de ting der beviste mig at bare fordi man er ordblind er man ikke dum, jo vi har da problemer, foreksemple så tager det mig meget længere tid at lave lektier eller afleveringer da jeg ikke staver eller læser særlig godt, på grund af min ordblindhed, men det tyder ikke at jeg kan finde ud af selve faget og undervisningen.

Efter huen kom på og jeg virklig fandt ud af at det kun er mig selv der sætter grænser for hvad jeg selv kan, så blev jeg ivrig efter at finde ud af hvad jeg så skulle. Jeg tog et sabbatår, og der besluttede jeg for, jeg vil da ha en bachelor og en kandidat. Igen var der folk der kom til mig og sagde om det nu var en god ide, men jeg er meget stædig haha, så der er ingen der skal komme til mig og sige at jeg ikke kan noget, for selvfølgelig kan jeg det hvis bare jeg har lysten til det. Det er lysten der driver værket, som nogle kloge folk siger 😉

Jeg er nu kommet ind på en bachelor og er nu i gang. Og jeg vil sige jo det er svært og der er meget læsning, men man kan sagtens være ordblind og gå på universitet. Der er så mange forskellige hjælpe midler man kan få og folk er så søde til at hjælpe dig med at få dem, hvis du bare selv søger efter hjælpen.  Altså igen man er ikke dum bare fordi man er ordblind ligesåvel er man ikke dum hvis man er talbind. Altså tænkt over det her Albert Einstein var ordblind og han var da specielt ikke dum 😛

Det handler bare om at være stædig og så finde sin interesse eller det man brænder for at læse eller studere. For man kan hvad man vil, og som Disney sagde det – If you can dream it, you can do it! Det er kun dig selv der sætter grænser for dig selv, hvis du selv tænker du ikke kan eller lytter til dem der mener du ikke kan. Det skal du ikke du skal lytte til dig og selv og din lyst til hvad det er du vil. For hvis du bare elsker hvad det er du laver så kan alt andet være lige meget.

Håber det her kunne give dig lidt tro på at du ikke er alene! Du kan sagtens! For du er mega sej og hvis du har lyst så er der ingenting der skal stoppe dig!

Billederne er nogle jeg tog i weekenden da jeg var med noget af min familie i sommerhus ved løkken 😀 elsker bare de strande der oppe. Det føles så hjemmeligt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.